top of page
Writer's pictureWillemijn Bos

Congres Voeding en Huid

Gister was ik op een een congres van het KIVH met dermatologen, huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten en diëtisten.


Van alles kwam voorbij wetenschappelijk onderzoek in de academie in Amsterdam naar voeding en eczeem, wat is intuitief eten, mindfulness en de huid, de rol van de diëtiste bij lipoedeem, en Karin Houtman vertelde over de huid met Positieve Gezondheid en ik vertelde over het Vier Lagen Model van de huid.


En als klapper op de vuurpijl kwam Chermaine Kwant. Zij deelde haar moedige reis waar ze zelf op de ic lag met pulmonale hypertensie en daarnaast het moment waarop ze zelf in een nieuwe rol stapte: als onderzoekster in de academie met promotie onderzoek over onder andere voeding en pulmonale hypertensie. Wauw dat raakte!


En ik sprak 2 vrouwen, die een bewuste keuze hadden gemaakt om cold turkey met steroïden te stoppen, wat ze gebruikten voor hun eczeem: ik kreeg van 1 van de 2 dames het boek ‘Sterk in Mijn Vel’. Een oprecht verhaal over hoe het liep na het cold turkey stoppen met steroïden en daarna het volledig zelf eigenaarschap nemen: met intense eenzaamheid en Daarnaast de kracht van het herschrijven van gedachten, het verschil in het onderdrukken en doorvoelen van emoties en allerlei verschillende ervaringen met voeding en de huid. En de invloed van huidklachten op intimiteit. En nog veel meer. Ik las het boek in een avond uit.


Als je dit boek ook graag wil lezen, dan geef ik het je graag! Dan lijkt het mij tof als jij het daarna ook weer doorgeeft  voor wie wil, stuur me maar een bericht!


En 7 december is er dagretraite Voed je huid met energie als je nieuwschierig bent naar voeding en Het Vier Lagen Model van de huid en een energie workshop!


0 views0 comments

Comments


  • Willemijn Bos Facebook
  • Willemijn Bos Instagram
bottom of page